ווסט וילג׳ · גריניץ׳וילג׳
אז ככה, בואו נעשה סדר בין הווסט וילג׳, איסט וילג׳ וגריניץ׳ וילג׳.
גריניץ׳ וילג׳ והאיסט וילג׳ ממוקמים בין רחוב 14 שזהו הגבול הצפוני, ורחוב האוסטון הוא הגבול הדרומי.
עכשיו, הגבול המערבי של האיסט וילג׳ הוא רחוב באוורי Bowery שהופך לשדרה הרביעית, בואו נעזוב את האיסט וילג׳ ואם אתם מעוניינים לקרוא עוד על השכונה, אז לחצו על הקישור הכחול.
הגרינוויץ׳ וילג׳ ממוקם כאמור בין ה-14 בצפון ורחוב Houston בדרום. במזרח, הגבול נמצא ברחוב ברודווי Broadway וכמובן שהגבול המערבי יהיה נהר האדסון.
עכשיו הוסט וילג׳ הוא החלק המערבי של הגריניץ׳, מהשדרה השישית, או השביעית (תלוי את מי שואלים) עד נהר האדסון. בפוסט זה נתייחס לשניהם כגריווניץ׳ וילג׳.
עוד לא סיימנו, החלק הצפון מערבי של הגריווינץ׳ נקרא Meatpecking Distict, נגיע לזה בהמשך.
לפני שנמשיך ראו מספר מלונות בגריניוויץ׳ ווילג׳ שאולי יענינו אתכם, קחו בחשבון שבתי מלון בוסט וילג׳ (גריניץ׳) סביר להניח יהיו זולים יותר מאזורים צפוניים יותר, מרכזיים יותר.
מלונות בגריניץ׳ וילג׳ ניו יורק
The Jane Hotel⭐️⭐️ | The Standard, High Line NYC⭐️⭐️⭐️⭐️ | Walker Hotel Greenwich Village⭐️⭐️⭐️⭐️ |
---|---|---|
Gansevoort Meatpacking⭐️⭐️⭐️⭐️ | The Marlton Hotel⭐️⭐️⭐️⭐️ | Washington Square Hotel⭐️⭐️⭐️⭐️ |
המשך גריניץ׳ ווילג׳
בשנות ה-50 וה-60 הגריניץ׳ ווילג׳ (בדומה לאיסט וילג׳) היה מקום פעילותם של תנועות חברתיות כמו הביטניקים שנהגו להקריא את שירה בבתי קפה ומועדונים שונים, דוגמת Village Vanguard בגלגלו הראשון.
בשלהי שנות ה-60 ממעמקי הוילג׳ הגיחה לעולם תהלוכת LGBTQ, הידועה היום כ Gay Parade. ההתחלה הייתה קשה והייתה תוצאה ישירה של מספר תקיפות של משטרת ניו יורק על פאב/מעודון שנקרא Stonewall Inn בוא בילו המקומיים.
התוצאה הייתה Stonewall Riots מהומות של הקהילה ההומולסבית, זה בשנת 1969, במשך חצי שנה מאוחר יותר הוקמו מספר מגזינים לשיוויון זכוות של הקהילה, תוכניות רדיו...ב-1970 נערכה תהלוכה רשמית בניו יורק, וב-1971 התוספו תהלוכות בלוס אנג׳לס, סן פרנסיסקו.
חזרה להיום
בימינו הגריניץ׳ וילג׳ הינו שכונה מאוד פופולרית בקרב המקומיים, דגש הפעילויות נע ברחוב בליקר וסביבתו, מסעדות, בתי קפה, ברים, חנויות בוטיק, חוניות אופנה ועוד..אה ופיצות, באופן משמעותי במרחק הליכה ישנן הרבה פיציות בוילג׳, על חלקן אף הוצהרו שהן הפיצות הטובות בניו יורק.
אטרקציות בגריניץ׳ וילג׳
וושינגטון סקוור פארק Washington Square Park
פארק חביב ולא גדול יתר על המידה ממוקם בליבה של הגרינוויץ׳ וילג׳, גבולות הפארק הם הרחובות הבאים: W 4th street מדרומו, או Washington Square Park, מצפונו Waverly Pl או Washington Square North, מזרח University Pl או WS East, מערב זה רחוב Macdougal או WS West.
סביב הפארק ממוקמת NYU שזו האוניברסיטה של ניו יורק, עכשיו אין להם ממש קאמפוס כמו שרואים בסרטים, אז אל תתפלא אם תראו בפארק סטודנטים, יש יאמרו אפילו, שהפארק משחק תפקיד של קאמפוס.
בוושינגטון פארק רחבה עם מזרקה, לעתים בימות הקיץ החמים ילדים משתעשעים במים, בימים אחרים המזרקה יבשה ולפעמים ישנם במתחם הופעות אקרובטיקה ובכלל בפארק כולו תוכלו לתפוס הופעות מוזיקה, או אקרובטיקה ועוד..
בפארק וושינגטון ממוקמת קשת ניצחון שהוקמה ב-1892 לציון פעילותיו של ג׳ורג׳ וושינגטון, הלא הוא הנשיא הראשון של ארצות הברית, הקשת היא נקודת צילום פופולרית.
בדיוק מול הקשת מתחילה אולי השדרה הידועה בעולם, השדרה החמישית.
בפארק שולחנות שחמט (ישנה גם חנות שחמט בסמוך לוושינגטון סקוור פארק, חנות שנקראת Chess Forum ברחוב טומפסון).
עוד בפארק מגרש משחקים, שרותים ציבוריים, מספר פסלים ואיזה עץ מפורסם עליו הוצאו להורג פושעים, למרות שיש רק עדות רשמית אחת כל הוצאה להורג.
הפארק שימש לתפאורה לסרטים רבים לרבות ׳כשהארי פגש את סאלי׳ ׳I'm Legend׳ ואפילו Avngers.
רחוב בליקר Bleecker Street
כאמור רחוב המרכזי בגריניץ׳ ווילג׳, מתחיל ברחוב בווארי במזרח Bowery ונמשך עד השדרה השמינית, כאשר האקשן מתחיל ברחוב לה-גרדיה La Guardia ונמשך עד השדרה השביעית.
במקטע זה מדובר במסעדות, ברים, פאבים, קעקועים, חנויות בוטיק, גלריות, בתי קפה, חנויות מקוריות וכיוצ״ב לאחר מכן מדובר יותר בחנויות אופנה.
מספר רחובות ששווה להתייחס אליהם החותכים את רחוב בליקר בעיקר צפונית לו, רחוב טומפסון Thompson, אם אתם מעוניינים אז ישנה ברחוב חנות מוזיקה ותיקה שנקראת Generation Records, הרחוב השני הוא מקדוגאל Macdougal.
מספר נקודות שאולי ימצאו חן בעינכם ברחוב בליקר, מאפיית מגנוליה Magnolia Bakery, הממוקמת על הפינה של בליקר ורחוב 11, אם אתם מכירים את הסדרה ׳סקס בעיר הגדולה׳ 'Sex and The City׳, אז אתם/ן מודעים לדמויות קרי ומירנדה, בקיצור ישנה סצנה בה השתיים, יושבות על ספסל מחוץ למאפייה וניהנות מקאפקייק Cupcack.
מאוחר יותר נזכיר מספר פיצריות בשכונת גריניץ׳ וילג׳, אבל ישנן שתי פיצריות ששווה לשים עליהן דגש הממוקמות ברחוב בליקר, האחת Bleecker Street Pizza, רבים יצהירו שזו אחת מהפיצות הטובות בניו יורק, ממוקמת בפינת רחוב בליקר ובשדרה השביעית.
הפיצריה השניה היא יותר קלאסית, יותר מסעדת פיצה, John's of Bleeker Street, ממוקמת בבליקר מספר 278 (לא רחוק מהשביעית), העיצוב מסוגן, Old-fashioned סטייל. גם על הפיצה הזו הצהירו שהיא הטובה בניו יורק, אחת מהביקורות הפופולריות היום של פיצות בניו יורק Barstool, טענו שזו הפיצה הטובה בניו יורק, קחו בחשבון שיכול להיות שיהיו תורים.
רחוב בליקר הוא רחוב ששווה לבדוק אם אתם באזור.
חברים F · R · I ·E · N · D · S
כולנו מכירים את ההסדרה האהובה ״חברים״ ששבתה את ליבם של מיליונים והושיבה אותם שבוע אחר שבוע, שנה אחר שנה מאמצע שנות ה-90 עד 2004 מול מסך הטלוויזיה.
התוכנית עוסקת בקבוצה של צעירים שרובם חיים בגריניץ׳ וילג׳, סדרה חמודה ומתקתקה למדי, בכל אופן, בפתיח של הסדרה ובשוטים מסויימים במהלכה ניתן לראות את הבניין בו כביכול חלק מקבוצת הצעירים חיים, הבניין ממוקם ברחוב Beford ו Grove.
הבניין הפך לאטרקציה די פופולרית בגריניץ׳ וילג׳, לעתים קרובות ניתן לראות קבוצת תיירים מצלמים את הבניין בפינה מעבר לבניין.
איך מגיעים?
סאבווי קו מספר 1, תחנת Christopher St. Station, התחנה ממוקמת על השדרה השביעית ורחוב כריסטופר, לכו מספר צעדים דרומה עד רחוב Grove וקחו ימינה עד רחוב Beford.
או
תחנת West 4th St/Washington Square Station, קווים A, B, C, D ,E, F ,M , התחנה ממוקמת על השדרה השישית, רדו דרומה עד רחוב קרמיין Carmine קחו ימינה, עד רחוב בדפורד Beford, ימנה שוב עד פינת רחוב Grove.
תחנת כריסטופר הרבה יותר קרובה, קחו בחשבון שמדובר בבניין ותו לא, ישנה מסעדה Little Owl הנמצאת בתחתית הבניין.
פיצה בניו יורק - גריניץ׳ וילג׳
אפשר לומר די בבטחה שניו יורק היא בירת הפיצות הבינלאומית, נכון? כן? לא? אתם כבר תחליטו בעצמכם, מה שכן יש המלון פיצריות בניו יורק, ופיצה בניו יורק זה עניין רציני והניויורקרים מתייחסים לפיצות שלהם ברצינות, כמו ישראלים ופלאפל, תמיד יהיה את הויכוח הניצחי איזה פלאפל הוא הכי טוב, כך גם לבי הפיצות במנהטן.
באופן חריג בגרינוויץ׳ וילג׳ ישנן כמות נכבדת של פיצריות, חלקן פיצריות בסגנון Take away, אם מספר שולחנות מצומצם וישנן כאלה שהן ממש בגדר מסעדה, בכל אופן הנה מספר פיצריות בגרינוויץ׳ ווילג׳ שכדאי לשים לב אליהן:
Joe's Pizza - The Original
ישנן מספר פיצריות בניו יורק הנקראות ג׳ו, חלקן אפילו בתהליכים משפטיים בגלל השם, בכל אופן Joe's Pizza ממוקמת ברחוב קארמיין Carmine 7, צעדים ספורים מתננת הסאבווי West 4th/Washington Square station.
הפיצרייה השתתפה בסרט ספיידרמן בשנת 2004. ביקורת הפיצה Barstool נתנה לג׳ו פיצה ציון 8.5 בהחלט ציון גבוהה.
Bleecker Street Pizza
הזכרנו את הפיצה לפני כן, פיצרייה מפורסמת במנהטן, רבים הצהירו עליה שהיא הפיצה הטובה בניו יורק לרבות ג׳ימי קימל בתוכניתו ב-2011. לעומת זאת Barstool נתנו לפיצה ציון של 6.9, להחלטתכם.
69 7th Avenue
11:00-2:00
John's of Bleecker Street
גם את הפיצה הזו הזכרנו לפני כן, קחו בחשבון שלעתים יהיו תורים, פופולרים בקרב סלבריטאיים, (גם הקודמת למען האמת), עיצוב מדליק, המסעדה עמצה פתוחה מ-1929, התנור בה משתמשים להכנת הפיצה הוא Coal-fired Brick Oven.
ציון 9.3 מפי Batstool
ראשון-חמישי 11:30-23:00
שישי, שבת 11:30-24:00
Numero 28
מסעדת פיצה הממוקמת גם כן ברחוב Carmine, המסעדה מלבד פיצות גם מרקים, סלטים, פסטות ומנות מגוונות אחרות, הפיצה עצמה נאפת בתנור לבנים ומגיעה בגדלים שונים ובצורות שונות, לאו דווקא בצורה הקלאסית.
לפי הביקורות של Barstool ציונה 8.2
Carmine St 28 כמעט על Bleecker
12:00-23:00
שעות יכולות להישתנות כמובן, שימו לב שחגים וחופשות, יכול להיות שמעדות מסויימות לא יהיה פתוחות. אלו רק 4 דוגמאות לפיצות בוסט וילג׳ או גרינוויץ׳, ישנן עוד הרבה פיצריות בשכונה, אבל כדאי לשים לב אל אלו.
Meatpacking District
שכונה בתוך הגרינייץ׳ או הווסט וילג׳ בניו יורק, חלק יחשיבו אותה כשכונה בפני עצמה, תלוי את מי שואלים ועל איזה מפה מסתכלים.
ממוקמת בין רחוב 14 בצפון, במערב רחוב האדסון (השדרה התשיעית) או השדרה השמינית, שוב נתון לויכוח, בדרום רחוב Gansvoort ובמערב השדרה ה-11.
Meatpacking District (נכתב מצחיק בעברית, אז נוותר על הזה), היא שכונה בה באמת היו מחסני אריזות וקצביות וכמובן שמפעלים נוספים, ב-1934 הגביהו את מסילת הרכבת שעברה בשכונה, זאת מפני תאונות רבות, לימים תהפוך לפארק.
תעשיית האריזות הייתה לדומיננטית עד שנות ה-70, אז השתלטו על השכונה מועדוני לילה ואלו הפכו לתעשייה הפורחת בשכונה, שנות ה-80, השכונה הייתה בית לסמים, זנות מעודוני סקס וכיוצ״ב, כמו הרבה חלקחם מניו יורק.
בשנות ה-90 כידוע ניו יורק נוקתה ע״י ראש העיר ג׳ולינאני וכך גם השכונה המדוברת, אז חנויות בוטיק נכנסו לשכונה, מסעדות, גלריות ואט אט השכונה הופכת לאופנתית ופופולריות, ב-2009 נפתח הפארק המוגבה High-Line, במיקום היכן שפסי הרכבת המוגבהים ממוקמים.
כיום השכונה נקייה ברובה ומזמינה, שימו לב לפינה המחודשת של השדרה התשיעית ורחוב 14, בניינים שעברו שיפוץ, מסעדות, חנויות בוטיק ומותגים, כיסאות ושולחנות באמצע הכיכר, הכל מאוד מזמין ופוטוגני.
אז כאמור פארק ההייליין High-Line מתחיל בשכונה, ברחוב Gansvoort ורחוב וושינגטון, הפארק המוגבה מציע נקודות מצוינות לצילומים והליכה נעימה עם ספסלים ופסלים, חלק טוענים אטרקציה בניו יורק ששווה לבדוק, חלק פחות.
פארק ההיי-ליין עובר תחת מלון ה-⭐️⭐️⭐️⭐️ Standard - High Line NYC שחלקו מציע נופים מרשימים לנהר האדסון. הפארק ממשיך עד רחוב 34 בשכונה החשדה והיוקרתית הדסון יארד.
בסמוך לתחילת הפארק ממוקם אחד מהמוזיאונים היודעים בניו יורק וויטני מוזיאון לאומנות אמריקאית, Whitney Museum of American Art.