איסט וילג׳ - East Village
האיסט וילג׳ במנהטן ניו יורק היא אחת השכונות המעניינות יותר במיוחד בעת שיוניי אקלים חברתיים-תרבותיים לאורך בשנים, אבל לא רק.
האיסט ווילג׳ היא אחת השכונות הפחות מוערכות מבחינת תיירות בניו יורק למטייל למרות שבשכונה ישנם מלונות ברמה גבוהה במחירים יחסית סבירים כאשר משווים אותם לטיימס סקוור ואף דירות רבות להשכרה.
אולי אם זו הפעם הראשונה שלכם בניו יורק, אז יותר יתאים לכם להזמין מלון בטיימס סקוור מאשר באיסט ווילג׳.
השכונה נתחמת בדרומה ברחוב האוסטון, מערב Bowery והשדרה הרביעית, בצפונה רחוב 14 שם נמצאת כיכר יוניון הידועה והאטרקטיבית ובמזרח East River.
האיסט ווילג׳ היא שכונה אותנטית וכך הייתה תמיד, השכונה הייתה לבית לחובבי ג׳אז בשנות ה-50 ואף אחד המהמוזיקאי הג׳אז הגדולים התגורר שם, הוא צ׳רלי פרקר, כיום ישנו פסטיבל ג׳אז על שמו, פסטיבל שנתי בפארק טומפקינס, Tompkins Park.
תנועת הביטניקים מצאה את האיסט ווילג׳ למעון מקבל ותומך ואף התגוררו פה שלושה מהמובילים, אלן גינזברג שיש יש על שמו פסטיבל שנתי באותו פארק, וויליאם ס. בורוז שהתגורר ברחוב St.Marks וג׳ק קרואק.
הפאנק והפאנק-רוק בשנות ה-70 הייתה לתנועה ללא מעצורים, אנטי ממסדית פרועה ומלוכלכת שקיבצה את מנהיגייה שהיו בעיקר מוזיקאים בסביבת מועדון ה-CBGB באיסט ווילג׳.
השכונה היום מציעה מסעדות רבות, חלקן ברמה גבוהה ואף עם כוכבי מישלן, ברים ופאבים רבים, מוזיאונים, רחובות מעניינים וכאמור מלונות ודירות בניו יורק. חברת בוקינג.קום ניו יורק מאפשרת הזמנה יעילה, פשוטה עם אישור מידי לאימייל והרבה מאוד מבצעים.
איסט וילג׳ בעניינו לפחות היא מצטיירת כניו יורק האמיתית, אם יש דבר כזה בכלל, האיסט ווילג׳ מתאימה (כפי שקוראים לזה היום) ל״ניו יורק למתקדמים״
להלן מספר בתי מלון בניו יורק בשכונת איסט ווילג׳:
מלונות באיסט וילג׳ ניו יורק
אטרקציות באיסט וילג׳ ניו יורק
Coyote Ugly Saloon
If I Can Make Here, I can Make it Anywhere! הסיפור על הבר Coyote Ugly הוא אחת ההוכחות לכך שבארצות הברית בכלל ובמיוחד בניו יורק ניתו להצליח ובגדול ולהגשים כל חלום.
קודם כל נתחיל ונאמר שהקיוטי הוא בר מאוד מצליח כבר הרבה מאוד שנים, מאז 1993 למען האמת ומאז שנת 2000 תפס תאוצה נוספת עקב הסרט ההוליודי שעשו עליו.
הבר ממוקם באיסט ווילג׳ 233 E 14th St. בין השניה לשלישית. עכשיו אם אתם מחפשים בר נעים ורגוע זה לא פה. הקיוטי רועש, מהיר, צפוף בדרך כלל, הברמניות כולן יפות לבושות בלבוש מינימלי והיתרון שלהן שהן יודעות לשיר ולרקוד והן עושות זאת על הבר.
לא נלאה אתכם בכל הפרטים, אבל בגדול הסיפור הוא על צעירה בשם לילאנה לובל או Lil אשר גדלה ב Westchester NY כמה קילומטרים צפונית למנהטן.
הצעירה התחנכה בבית ספר לנזירות, היא לקחה מהם כמה טיפים לחיים, אחד מהם הוא שהיא יכולה להצליח ושהיא יכולה להשיג כל דבר. לאחר הבית ספר, קולג׳ תקופה מבולבלת, עבודות מזדמנות, עבודת מלצרות ובר.
היא שמה לב שעבודות מזון ומשקאות הכי משתלמות לה. בתחילת שנות ה-90 נוצרת לה הזדמנות, נפתחת לה הדלת לפתוח בר וב-1993 פותחת את הדלתות של ה Coyote Ugly.
המוטו שלה: בחורות יפות+אלכוהול=כסף.
כיום יש לה מספר סניפים בלאס וגאס ובניו אורלינס הם רק שניים מיני רבים. הבר מתואר לא פעם כ״הבר המפורסם בעולם״.
הבר מאוד אמריקאי ואינו מתאים לכולם, אבל חוויתי. אני לא אשכח כאשר עבדתי כברמן בניו יורק בשדרה הראשונה התיישבה על הבר צעירה מאוד אטרקטיבית לבוש לוקה בחסר, שוחחנו והיא מאוד התרגשה כי הייתה בדרך לאודישין בבר.
שני-חמישי 14:00-4:00
שישי-ראשון 12:30-4:00
שתו בזהירות.
רחוב St.Marks East Village
רחוב סט. מרקס הוא בעצם רחוב 8 בניו יורק, המקטע בין פארק טומפקינס לכיכר קופר ואסטור נקרא St.Marks. אחד הרחובות האייקונים בניו יורק ןכך כבר שנים רבות.
הרחוב מקבץ בו מסעדות, ברים, בתי קפה, חנויות מוזרות, סטודיו לקעקועים, ועוד. המקטע היה למוקד לעלייה לרגל בקרב תרבות השוליים עוד בשנות ה-50 בתקופת הביטניקים, אפילו וויליאם ס. בורוז (״ארוחה ערומה״) הסופר האגדי התגורר פה.
הרחוב לקח חלק בתור הזהב של הג׳אז כאשר גדולי המוזיקאיים כמו ג׳ון קולטריים, מינגוס, בילי הולידיי, מיילס דייויס הורנט קולמן ועוד רבים ואדירים היו מנגנים ב Five Spot Jazz Club.
מאוחר יותר בשלהי שנות ה-70 ותחילת ה-80 הרחוב היה ל״באר״ של האזור בו התקבצו הדמויות ואף דבי הארי (בלונדי)התגוררה בו. אנדי וורהל ניהל פה מועדון ואמנים כמו לד זפלין ובילי ג׳וייל צלמו פה קליפים.
הרחוב היה ועדיין נחשב לאחד הרוחבות המדליקים בעיר, ניתן לחוש את ההווי האלטרנטיבי והמוזיקלי שחלחל בו במשך השנים. אם אלו החנויות, או הסקייטרים, אם אלו הברים שמציעים הופעות חיות של סגנונות מוזיקה שונות, לא פעם המוזיקה תתפוס אתכם מהרחוב.
ניו יורק זה פיצה ופיצה זה ניו יורק, אז שימו לב לפיצרייה שנקראת סטרומבולי הממוקמת על פינת השדרה הראשונה וסט.מרקס. שימו לב למוזיאון The Museum of the American Gangstar ברחוב 8 מספר 80.
רחוב שמונה איסט ווילג׳ St. Marks
Tompkins Park
טומפקינס פארק, איסט ווילג׳, ממקום בין בשדרה A לשדרה B, בין רחוב 7-10 מה שנקרא Alphbet City.
הפארק נפתח ב-1850 ובמשך השנים חווה תלאות רבות, כמו הפגנות ומהומות שמהדהדות עד היום, כיום הפארק חברותי ומזמין, עם הרבה פעילויות שנתיות ויום יומיות.
פסטיבל הג׳אז על שם צ׳רלי פרקר נערך בין 24-27 לאוגוסט.
Wigstock Festival ו Howl Festival היו אמורים להתאחד אבל לא ידוע מה קורה עמם היום.
בפארק מגרש ילדים, מגרש כדורסל, מגרש כדור-כף יד Handball Court, משחק יחודי של ניו יורק.
ישנו מתחם לכלבים, שרותים ציבוריים, מכשירי כושר וכמובן ספסלים רבים למנוחה אם עייפתם.
בפארק תוכלו לערוך פיקניק, או אם מתחשק לכם לעשות יוגה (מאוד פופולרי פה), לשחק שחמט, פינג-פונד, לנמנם, או סתם לטייל בין עצים ושיחי, כמו כן להאזין לאיזו הופעה מזדמנת כיאה לפארקים בניו יורק..
סביב לפארק ברים רבים ומסעדות כולל את ה Niagra בפינה הדרום מערבית, בר צעיר, עם הופעות סטנד-אפ לעתים, בעבר גם ג׳אז סשן לתוך הלילה.
חנות הממתקים של ריי Ray's Candy Store האגדית, חנות קטנה מאוד הממוקמת ב 113 שדרה A , המציעה קינוחים שונים ופשוטים, פתוחה לתוך הלילה.
יש סביב הפארק הפתעות רבות, זהו אזור מדליק ששווה לבדוק, אבל עדיף בשעות היום, זה לא שהאזור לא בטוח, אבל תיירים בלילה ליד פראק באיסט ווילג׳...אולי לא, זו דעתנו בכל אופן.
פארק טומפקינס איסט ווילג׳ ניו יורק
Veselka
מסעדה פופולרית באיסט ווילג׳ ניו יורק יותר בקרב המקומיים מאשר תיירים. מסעדת Veselka קיימת מ 1954 ומגישה מאכליים אוקראיינים.
המסעדה פתוחה 24 שעות, אז אם אתם מוצאים את עצמכם באיסט ווילג׳ מסתובבים באמצע הלילה (מה שיכול לקרות, אתם בניו יורק הכל יכול לקרות), רעבים, אז יש מענה.
המענה מגיש כריכים עסיסיים, המבורגרים, ארוחות בוקר (כל היום), סלטים, וכמובן מאכלים מקומיים, בורשט, ביף סטרוגנוף, קציצות, נקניקיות, כרוב ממולא ועוד ועוד.
המוצרים טריים והם מכינים אותם במקום, למשל כל יופ המטבח מכין כ-5000 בצקניות.
זהו עסק משפחתי שקיים כבר מספר עשורים כך שאת עבודת מזון ומשקאות הם יודעים.
ישנן מספר אפשרויות ישיבה, שולחנות בפנים, שולחות ברחוב Sidewalk ומספר כיסאות גבוהים בסמוך לדלפק.
כתובת:
שדרה שניה מספר 114 איס ווילג׳.
ֿ
בתאיבון.
Museum of The American Gangster
מוזיאון הגאנגסטר האמריקאי ממוקם ברחוב 8 באיסט ווילג׳ או St.Marks Pl מספר 80, לא רחוק מהשדרה הראשונה, לא רחוק מפיצרייה סטרונבולי.
המוזיאון מתייחס בעיקר לתקופת היובש בארצות הברית, בין השנים 1920-1933בה חל איסור על מכירת וצריכת אלכוהול, התקופה ״תרמה״ לעלייתו של הפשע המאורגן בארצות הברית בפרט ולפושעים/גאנסטרים בכל ארצות הברית.
במוזיאון ניתן לראות תמונות מהתקופה, פליירים בהם מוצגים פושעים שהם Wanted ע״י הרשויות, כלי נשק של התקופה לרבות טומיגן הידוע Tommy Gun, אפילו כדורים ספציפים, חליפות של גאנסטרים ועוד.
במוזיאון ישנו בר בסגנון של פעם בו ישב אחד מהפושעים משיקגו הידועים לשימצה, אל קאפון. במרתף הפתלתל תוכלו לראות חורים בקירות מקרב יריות במקום, טלפון וכסספת רעועיים מתקופה ומקומות מחבא לאכוהול, בתאטרון למשל.
13:00-18:00
ישנם סיורים ב 13:00, 14:30 ו 16:00
80St.Marks Pl East village NYC
McSorely's Old Ale House
אחד מהפאבים הותיקים בניו יורק ויש אומרים שזה הפאב הותיק הפעיל באופן רציף. נפתח ב-1854. הדקורציה במקום נשמרת אותנטית כמה שאפשר, ישנם עדיין אלמנטיים דקורטיבים על הקירות עוד מהמאה ה-19.
הרצפה בפאב מלאה בסוג של נסורת, הכל כאילו קפא הזמן, בירות אייל מהחבית, נותן את ההרגשה כאילו שנכנסתם לדלוריאן ונסעתם בזמן עם ד״ר בראון ומרטי מקלפיי.
בפאב ישבו אישיים חשובים יותר וחשובים פחות, אבל ממספר שמות לא ניתן להתעלם, אברהם לינקולן הנשיא ה-16 של ארה״ב, תאודור רוזוולט הנשיא ה-26 של ארה״ב, האנטר תומפסון אחד מהסופרים החשובים שידעה אמריקה המודרנית, המציא את עיתונאות הגונזו, ניו-ג׳ורנליזם, דסטין הופמן ("Im Walking Here") ועוד רבים.
אם בא לכם לשבת על בירת אייל, לאכול איזה פלטה גבינות, כריך, או איזה המבורגר ולהרגיש בסרט, אז נסו את הפאב.
McSorley's Old Ale ממקום באיסט ווילג׳ רחוב E7 מספר 15.
שני-שבת 11:00-1:00
ראשון 13:00-1:00
אין כניסה לילדים אחרי 18:00
מוטו: Be Good or Be Gone